September stilte

 

 

Na een zomer als deze is september als een oase. Het lijkt erop of deze maand bedoeld is om stil te zijn. De natuur bereidt zich voor op de winter, maar niet voordat zij ons nog intens warmt met prachtige diepe kleuren, violette luchten, zwermen trekvogels, en overvloedige oogsten van bessen en zaden. Je kunt in de zon, zonder te verbranden, genieten van een mistige ochtend, en nog even lekker in zee zwemmen. September is zo’n cadeautje tussen augustus en oktober in, niet meer zo warm maar ook nog niet zo koud, een soort omgekeerde mei maand, net zo kleurig maar met een totaal ander gevoel. September is de maand om nog even lekker buiten op een bankje weg te mijmeren en al het uitbundige genieten van de zomer nog een langs te laten gaan. Voor mij is het een maand waarin ik de zomer verinnerlijk. Nog even diep nagenieten zodat ik er in de winter nog steeds de vruchten van pluk! Favoriete bezigheden voor september: boswandelingen, appeltaart bakken, mandala’s kleuren, nieuwe projecten of studies starten, en vooral mijmeren…lekker wat tijd voor mijzelf nemen en ruimte nemen om niets te doen. Gek dat je daar soms zo gelukkig van kan worden…niets doen…en simpel zijn!IMG_1294

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.