Licht mis(t)

Als kind had ik er nog nooit van gehoord, Maria Lichtmis.
Ik kom niet uit een religieus nest dus nee, nooit van gehoord. Tot onze kinderen op de Vrije School kwamen en daar vieren ze op 2 februari Maria Lichtmis.
Een oud gezegde is dat wij met Maria Lichtmis het licht (de lamp boven tafel) kunnen missen. De dagen zijn dan al zoveel langer geworden dat rond etenstijd om 18.00 uur, het licht in huis nog niet aan hoeft. Sindsdien is het voor mij een soort dag om naar uit te kijken als januari grijs is en donker. Ik kijk dan op de kalender en denk, nog even en dan is het Maria Lichtmis.
Want ik ben niet zo van het donker en duister, ik hou van Licht en ik weet zeker dat ik niet de enige ben. Als het donker is zie je niks, en dat is lastig. Maar van binnen kan het ook donker zijn of mistig. Het afgelopen jaar was het nog al eens mistig in mij en had ik geen idee welke richting ik moest gaan. Hoewel ik absoluut niet dol ben op deze periodes leer ik altijd wel veel. Uiteindelijk leer je ook  in het donker te navigeren op de sterren en nog meer te luisteren naar je hart. Ik ben heel dankbaar voor alle mensen waarvan ik zoveel leerde de afgelopen maanden. Van samen uitwisselen, kaarsjes aansteken, olie lampjes en sterretjes…

En dan ineens wordt het lichter…
Bijna Maria Lichtmis!
Onmisbaar voor mij zijn ook mijn kaarten, de vele prachtige kaart decks die mij steeds weer helpen een stem te geven aan mijn intuïtie, want ja, diep in ons weten wij het meestal wel. Het is alleen vaak verborgen achter een sluier van mist.

Daarom, en ook omdat ik graag iets terug doe aan het Universum, voor alle lichtpuntjes die ik mocht hebben op mijn weg, bied ik ieder die wat licht wil op zijn of haar pad, een gratis mini e-mail reading aan tijdens Maria Lichtmis. Je kunt je vraag mailen vanaf 1 februari tot 2 februari 13.00 u.
Stuur je vraag naar sita@reiki-alkmaar.nl